Files
Dagmar Tojnarová 31069db328
All checks were successful
deploy-pages Deployed in a minute
Recepty-cesnecka
2023-06-11 17:19:00 +02:00

783 B

title
title
Zelenočtvrteční polévka

Do této polévky jsem dala zelené listy ze skleníku - špenát, polníček, rukolu, růžičkovou kapustu, ze zahrady - kopřivu, libeček, medvědí česnek i trochu loňské sklizně z mrazáku - mangold, celer, kapustový vývar. Místo soli používám slanou zeleninu, sem by se zvláště hodil libeček v soli.
Postup - chvíli vše povařit, rozmixovat, znovu přivést k varu, přidat jíšku, vejce - opatrně míchat, aby žloutky zůstaly vcelku a pak už jen chvíli povařit. Do hotové polévky přidat mléko, petrželku a na ozdobu květy sedmikrásek.

![](P1190598.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"} ![](P1190601.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"}