This commit is contained in:
BIN
content/recepty/cesnecka/P1200395.JPG
Normal file
BIN
content/recepty/cesnecka/P1200395.JPG
Normal file
Binary file not shown.
|
After Width: | Height: | Size: 3.0 MiB |
BIN
content/recepty/cesnecka/P1200398.JPG
Normal file
BIN
content/recepty/cesnecka/P1200398.JPG
Normal file
Binary file not shown.
|
After Width: | Height: | Size: 3.2 MiB |
BIN
content/recepty/cesnecka/P1200400.JPG
Normal file
BIN
content/recepty/cesnecka/P1200400.JPG
Normal file
Binary file not shown.
|
After Width: | Height: | Size: 3.0 MiB |
11
content/recepty/cesnecka/index.md
Normal file
11
content/recepty/cesnecka/index.md
Normal file
@@ -0,0 +1,11 @@
|
||||
---
|
||||
title: Česnečka
|
||||
---
|
||||
|
||||
Začátkem června je třeba u česneku paličáku odřezat výhonky s pacibulkami, aby česnek nevykvetl a neoslabovala se cibule. Výhonky je možné využít např. k přípravě česnečky:<br>
|
||||
Do osolené vroucí vody postupně přidat kmín, nakrájený česnek, brambory, česnekové výhonky, vajíčka. Uvařit do změknutí brambor, do hotové polévky přidat kousek másla, pepř, pažitku a na kostičky nakrájený chléb.<br>
|
||||
<div class="figuregroup">
|
||||
{.thumb-sm data-lightbox="o1"}
|
||||
{.thumb-sm data-lightbox="o1"}
|
||||
{.thumb-sm data-lightbox="o1"}
|
||||
</div>
|
||||
@@ -6,6 +6,11 @@ title: Recepty
|
||||
|
||||
Zde můžete najít inspiraci na zpracování vypěstovaných nebo v přírodě nasbíraných plodin v průběhu celého roku.
|
||||
|
||||
#### Červen
|
||||
|
||||
[Česnečka](cesnecka/index.md)
|
||||
|
||||
|
||||
#### Květen
|
||||
|
||||
[Libeček v soli](libecek-v-soli/index.md)
|
||||
|
||||
@@ -2,10 +2,9 @@
|
||||
title: Zelenočtvrteční polévka
|
||||
---
|
||||
|
||||
Do této polévky jsem dala zelené listy ze skleníku - špenát, polníček, rukolu, růžičkovou kapustu, ze zahrady - kopřivu, libeček, medvědí česnek i trochu loňské sklizně z mrazáku - mangold, celer, kapustový vývar. Místo soli používám slanou zeleninu, sem by se zvláště hodil [libeček v soli](../libecek-v-soli/index.md)
|
||||
.<br>
|
||||
Do této polévky jsem dala zelené listy ze skleníku - špenát, polníček, rukolu, růžičkovou kapustu, ze zahrady - kopřivu, libeček, medvědí česnek i trochu loňské sklizně z mrazáku - mangold, celer, kapustový vývar. Místo soli používám slanou zeleninu, sem by se zvláště hodil [libeček v soli](../libecek-v-soli/index.md).<br>
|
||||
Postup - chvíli vše povařit, rozmixovat, znovu přivést k varu, přidat jíšku, vejce - opatrně míchat, aby žloutky zůstaly vcelku a pak už jen chvíli povařit. Do hotové polévky přidat mléko, petrželku a na ozdobu květy sedmikrásek.
|
||||
<div class="figuregroup">
|
||||
{.thumb-sm data-lightbox="o1"}
|
||||
{.thumb-sm data-lightbox="o1"}
|
||||
</div>
|
||||
</div>
|
||||
Reference in New Issue
Block a user