This commit is contained in:
30
content/recepty/peceny-caj/index.md
Normal file
30
content/recepty/peceny-caj/index.md
Normal file
@@ -0,0 +1,30 @@
|
||||
---
|
||||
title: Pečený čaj
|
||||
---
|
||||
|
||||
1.2 kg vyzrálých hrušek<br>
|
||||
0.4 kg kyselejších jablek<br>
|
||||
0.4 kg bobulového ovoce z mrazáku<br>
|
||||
|
||||
0.4 kg cukru<br>
|
||||
2 lžičky skořice<br>
|
||||
6 hřebíčků<br>
|
||||
(1 badyán)<br>
|
||||
(asi 1 dcl rumu)<br>
|
||||
|
||||
Postup:<br>
|
||||
Jablka a hrušky omýt, odstranit jádřince.<br>
|
||||
Nakrájet i se slupkami na centimetrové kostičky do hlubokého plechu.<br>
|
||||
Přidat kyselé bobulové ovoce, nejlépe barevné (např. neguš a angrešt, muchovník, rybíz...), cukr, skořici.<br>
|
||||
Zapnout troubu, hřebíček a badyán chvíli nahřát, podrtit v hmoždíři, přidat k ovoci.<br>
|
||||
Péci asi hodinu při teplotě 160 - 200˚C, během pečení jednou promíchat.<br>
|
||||
Horkou směsí plnit malé skleničky, do každé navrch nalít trochu rumu, zavíčkovat.<br>
|
||||
Sterilovat 30 minut při 85˚C.<br>
|
||||
|
||||
Použití:<br>
|
||||
Asi 2 lžičky směsi zalít 200 ml vroucí vody. Čaj vypít, ovoce na dně hrníčku sníst.<br>
|
||||
Otevřenou sklenici skladovat v lednici a asi do týdne spotřebovat.<br>
|
||||
<div class="figuregroup">
|
||||
{.thumb-sm data-lightbox="o1"}
|
||||
{.thumb-sm data-lightbox="o1"}
|
||||
</div>
|
||||
Reference in New Issue
Block a user