Recepty-peceny-caj
All checks were successful
deploy-pages Deployed in a minute

This commit is contained in:
2024-09-29 14:57:58 +02:00
parent 57de758311
commit 7d38b1f90a
4 changed files with 33 additions and 0 deletions

View File

@@ -13,6 +13,9 @@ Zde můžete najít inspiraci na zpracování vypěstovaných nebo v přírodě
[Mangold](mangold/index.md)
#### Září
[Pečený čaj](peceny-caj/index.md)
[Jablka ve vlastní šťávě](jablka-ve-vlastni-stave/index.md)
#### Srpen

Binary file not shown.

After

Width:  |  Height:  |  Size: 4.0 MiB

Binary file not shown.

After

Width:  |  Height:  |  Size: 3.9 MiB

View File

@@ -0,0 +1,30 @@
---
title: Pečený čaj
---
1.2 kg vyzrálých hrušek<br>
0.4 kg kyselejších jablek<br>
0.4 kg bobulového ovoce z mrazáku<br>
0.4 kg cukru<br>
2 lžičky skořice<br>
6 hřebíčků<br>
(1 badyán)<br>
(asi 1 dcl rumu)<br>
Postup:<br>
Jablka a hrušky omýt, odstranit jádřince.<br>
Nakrájet i se slupkami na centimetrové kostičky do hlubokého plechu.<br>
Přidat kyselé bobulové ovoce, nejlépe barevné (např. neguš a angrešt, muchovník, rybíz...), cukr, skořici.<br>
Zapnout troubu, hřebíček a badyán chvíli nahřát, podrtit v hmoždíři, přidat k ovoci.<br>
Péci asi hodinu při teplotě 160 - 200˚C, během pečení jednou promíchat.<br>
Horkou směsí plnit malé skleničky, do každé navrch nalít trochu rumu, zavíčkovat.<br>
Sterilovat 30 minut při 85˚C.<br>
Použití:<br>
Asi 2 lžičky směsi zalít 200 ml vroucí vody. Čaj vypít, ovoce na dně hrníčku sníst.<br>
Otevřenou sklenici skladovat v lednici a asi do týdne spotřebovat.<br>
<div class="figuregroup">
![připraveno k pečení](P1240372.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"}
![sterilovaný pečený čaj](P1240377.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"}
</div>