diff --git a/content/recepty/index.md b/content/recepty/index.md
index 5937c77..31ac331 100644
--- a/content/recepty/index.md
+++ b/content/recepty/index.md
@@ -13,6 +13,9 @@ Zde můžete najít inspiraci na zpracování vypěstovaných nebo v přírodě
[Mangold](mangold/index.md)
#### Září
+
+[Pečený čaj](peceny-caj/index.md)
+
[Jablka ve vlastní šťávě](jablka-ve-vlastni-stave/index.md)
#### Srpen
diff --git a/content/recepty/peceny-caj/P1240372.JPG b/content/recepty/peceny-caj/P1240372.JPG
new file mode 100644
index 0000000..a61cdcd
Binary files /dev/null and b/content/recepty/peceny-caj/P1240372.JPG differ
diff --git a/content/recepty/peceny-caj/P1240377.JPG b/content/recepty/peceny-caj/P1240377.JPG
new file mode 100644
index 0000000..12d60fa
Binary files /dev/null and b/content/recepty/peceny-caj/P1240377.JPG differ
diff --git a/content/recepty/peceny-caj/index.md b/content/recepty/peceny-caj/index.md
new file mode 100644
index 0000000..ad92e62
--- /dev/null
+++ b/content/recepty/peceny-caj/index.md
@@ -0,0 +1,30 @@
+---
+title: Pečený čaj
+---
+
+1.2 kg vyzrálých hrušek
+0.4 kg kyselejších jablek
+0.4 kg bobulového ovoce z mrazáku
+
+0.4 kg cukru
+2 lžičky skořice
+6 hřebíčků
+(1 badyán)
+(asi 1 dcl rumu)
+
+Postup:
+Jablka a hrušky omýt, odstranit jádřince.
+Nakrájet i se slupkami na centimetrové kostičky do hlubokého plechu.
+Přidat kyselé bobulové ovoce, nejlépe barevné (např. neguš a angrešt, muchovník, rybíz...), cukr, skořici.
+Zapnout troubu, hřebíček a badyán chvíli nahřát, podrtit v hmoždíři, přidat k ovoci.
+Péci asi hodinu při teplotě 160 - 200˚C, během pečení jednou promíchat.
+Horkou směsí plnit malé skleničky, do každé navrch nalít trochu rumu, zavíčkovat.
+Sterilovat 30 minut při 85˚C.
+
+Použití:
+Asi 2 lžičky směsi zalít 200 ml vroucí vody. Čaj vypít, ovoce na dně hrníčku sníst.
+Otevřenou sklenici skladovat v lednici a asi do týdne spotřebovat.
+