This commit is contained in:
@@ -12,6 +12,8 @@ Zde můžete najít inspiraci na zpracování vypěstovaných nebo v přírodě
|
||||
|
||||
[Mangold](mangold/index.md)
|
||||
|
||||
#### Září
|
||||
[Jablka ve vlastní šťávě](jablka-ve-vlastni-stave/index.md)
|
||||
|
||||
#### Srpen
|
||||
|
||||
|
||||
BIN
content/recepty/jablka-ve-vlastni-stave/P1240325.JPG
Normal file
BIN
content/recepty/jablka-ve-vlastni-stave/P1240325.JPG
Normal file
Binary file not shown.
|
After Width: | Height: | Size: 3.1 MiB |
BIN
content/recepty/jablka-ve-vlastni-stave/P1240329.JPG
Normal file
BIN
content/recepty/jablka-ve-vlastni-stave/P1240329.JPG
Normal file
Binary file not shown.
|
After Width: | Height: | Size: 3.3 MiB |
BIN
content/recepty/jablka-ve-vlastni-stave/P1240334.JPG
Normal file
BIN
content/recepty/jablka-ve-vlastni-stave/P1240334.JPG
Normal file
Binary file not shown.
|
After Width: | Height: | Size: 3.0 MiB |
19
content/recepty/jablka-ve-vlastni-stave/index.md
Normal file
19
content/recepty/jablka-ve-vlastni-stave/index.md
Normal file
@@ -0,0 +1,19 @@
|
||||
---
|
||||
title: Jablka ve vlastní šťávě
|
||||
---
|
||||
|
||||
Na 8 sklenic 720 ml asi 6 kg jablek.<br>
|
||||
|
||||
Jablka omýt, oloupat, vykrájet jádřince.<br>
|
||||
Nakrouhat na plátky, napěchovat do sklenic až po okraj.<br>
|
||||
Podle kyselosti jablek možno přidat navrch do každé sklenice lžičku až lžíci cukru.<br>
|
||||
Sterilovat 20 minut při 90˚C.<br>
|
||||
Takto zpracovaná jablka se hodí např. k rychlé přípravě štrúdlu.<br>
|
||||
|
||||
Ze slupek a jádřinců vylisovat v odšťavňovači mošt.<br>
|
||||
Výlisky usušit na čaj.<br>
|
||||
<div class="figuregroup">
|
||||
{.thumb-sm data-lightbox="o1"}
|
||||
{.thumb-sm data-lightbox="o1"}
|
||||
{.thumb-sm data-lightbox="o1"}
|
||||
</div>
|
||||
Reference in New Issue
Block a user