diff --git a/content/recepty/cesnecka/P1200395.JPG b/content/recepty/cesnecka/P1200395.JPG
new file mode 100644
index 0000000..1d8333a
Binary files /dev/null and b/content/recepty/cesnecka/P1200395.JPG differ
diff --git a/content/recepty/cesnecka/P1200398.JPG b/content/recepty/cesnecka/P1200398.JPG
new file mode 100644
index 0000000..726dd31
Binary files /dev/null and b/content/recepty/cesnecka/P1200398.JPG differ
diff --git a/content/recepty/cesnecka/P1200400.JPG b/content/recepty/cesnecka/P1200400.JPG
new file mode 100644
index 0000000..21d8f38
Binary files /dev/null and b/content/recepty/cesnecka/P1200400.JPG differ
diff --git a/content/recepty/cesnecka/index.md b/content/recepty/cesnecka/index.md
new file mode 100644
index 0000000..c7103e2
--- /dev/null
+++ b/content/recepty/cesnecka/index.md
@@ -0,0 +1,11 @@
+---
+title: Česnečka
+---
+
+Začátkem června je třeba u česneku paličáku odřezat výhonky s pacibulkami, aby česnek nevykvetl a neoslabovala se cibule. Výhonky je možné využít např. k přípravě česnečky:
+Do osolené vroucí vody postupně přidat kmín, nakrájený česnek, brambory, česnekové výhonky, vajíčka. Uvařit do změknutí brambor, do hotové polévky přidat kousek másla, pepř, pažitku a na kostičky nakrájený chléb.
+
+{.thumb-sm data-lightbox="o1"}
+{.thumb-sm data-lightbox="o1"}
+{.thumb-sm data-lightbox="o1"}
+
diff --git a/content/recepty/index.md b/content/recepty/index.md
index a98ebc5..f983782 100644
--- a/content/recepty/index.md
+++ b/content/recepty/index.md
@@ -6,6 +6,11 @@ title: Recepty
Zde můžete najít inspiraci na zpracování vypěstovaných nebo v přírodě nasbíraných plodin v průběhu celého roku.
+#### Červen
+
+[Česnečka](cesnecka/index.md)
+
+
#### Květen
[Libeček v soli](libecek-v-soli/index.md)
diff --git a/content/recepty/zelenoctvrtecni-polevka/index.md b/content/recepty/zelenoctvrtecni-polevka/index.md
index a879f97..bd36eed 100644
--- a/content/recepty/zelenoctvrtecni-polevka/index.md
+++ b/content/recepty/zelenoctvrtecni-polevka/index.md
@@ -2,10 +2,9 @@
title: Zelenočtvrteční polévka
---
-Do této polévky jsem dala zelené listy ze skleníku - špenát, polníček, rukolu, růžičkovou kapustu, ze zahrady - kopřivu, libeček, medvědí česnek i trochu loňské sklizně z mrazáku - mangold, celer, kapustový vývar. Místo soli používám slanou zeleninu, sem by se zvláště hodil [libeček v soli](../libecek-v-soli/index.md)
-.
+Do této polévky jsem dala zelené listy ze skleníku - špenát, polníček, rukolu, růžičkovou kapustu, ze zahrady - kopřivu, libeček, medvědí česnek i trochu loňské sklizně z mrazáku - mangold, celer, kapustový vývar. Místo soli používám slanou zeleninu, sem by se zvláště hodil [libeček v soli](../libecek-v-soli/index.md).
Postup - chvíli vše povařit, rozmixovat, znovu přivést k varu, přidat jíšku, vejce - opatrně míchat, aby žloutky zůstaly vcelku a pak už jen chvíli povařit. Do hotové polévky přidat mléko, petrželku a na ozdobu květy sedmikrásek.
{.thumb-sm data-lightbox="o1"}
{.thumb-sm data-lightbox="o1"}
-
+
\ No newline at end of file