17 lines
620 B
Markdown
17 lines
620 B
Markdown
---
|
|
title: Třený džem z černého rybízu nevařený
|
|
---
|
|
|
|
1 kg černého rybízu<br>
|
|
1.25 - 1.5 kg cukru<br>
|
|
|
|
Rybíz mixovat s cukrem až do rozpuštění cukru. <br>
|
|
Plnit do vyvařených suchých sklenic téměř po okraj, navrch nalít vrstvičku rumu. Skladovat v lednici.<br>
|
|
Vzhledem k tomu, že džem je připravován za studena, je třeba dbát na maximální čistotu a použít uvedené množství cukru, aby džem nezplesnivěl.<br>
|
|
Chutný namazaný na chléb s máslem.<br>
|
|
|
|
<div class="figuregroup">
|
|
{.thumb-sm data-lightbox="o1"}
|
|
{.thumb-sm data-lightbox="o1"}
|
|
</div>
|