Počáteční vytvoření obsahu
All checks were successful
deploy-pages Deployed in 57 seconds

This commit is contained in:
2023-02-23 07:42:32 +01:00
parent 4af82e1e74
commit fa96d9434a
76 changed files with 212 additions and 0 deletions

Binary file not shown.

After

Width:  |  Height:  |  Size: 4.0 MiB

Binary file not shown.

After

Width:  |  Height:  |  Size: 3.2 MiB

Binary file not shown.

After

Width:  |  Height:  |  Size: 3.3 MiB

View File

@@ -0,0 +1,18 @@
---
title: Dýňové pyré
---
Nejvyšší čas zkontrolovat a vytřídit dýně. Skladované v suchu při pokojové teplotě vydrží sice dlouho, ale ne neomezeně. Dnes zpracuji oranžová Hokaida. Zelená mají silnou slupku, proto je mohu postupně zpracovávat až do jara.
Postup: Dýně oloupat, odstranit vnitřek se semeny, nakrájet na kousky. Dát do hlubokého plechu, trochu podlít vodou a péci do změknutí (asi hodinu). Pak rozmixovat. Možno zamrazit (to je na jistotu, pokud je místo) nebo zavařit do skleniček (doporučovaná sterilace 20 minut při 80 °C se mi moc nepodařila, část sklenic ve spíži se brzy zkazila a vytekla; vzhledem k tomu, že se jedná o zeleninu v nekyselém nálevu je vhodné použít opakovanou sterilaci v další várce jsem zkusila sterilovat 30 minut za varu a po 24 hodinách znovu, tak uvidíme, jak to dopadne) něco hned použít, např. jako náplň na koláč.
Pyré se hodí jako přídavek do bramborové kaše, do lívanců, polévek apod.
<div class="figuregroup">
![](dyne_bedny.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"}
![](pyre-1.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"}
![](pyre-2.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"}
![](pyre-3.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"}
![placky z bramborovo dýňové kaše](dynove-placky.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"}
![dýňový koláč](dynovy-kolac.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"}
</div>

Binary file not shown.

After

Width:  |  Height:  |  Size: 4.1 MiB

Binary file not shown.

After

Width:  |  Height:  |  Size: 4.0 MiB

Binary file not shown.

After

Width:  |  Height:  |  Size: 3.2 MiB