This commit is contained in:
@@ -8,6 +8,8 @@ Zde můžete najít inspiraci na zpracování vypěstovaných nebo v přírodě
|
|||||||
|
|
||||||
#### Květen
|
#### Květen
|
||||||
|
|
||||||
|
[Libeček v soli](libecek-v-soli/index.md)
|
||||||
|
|
||||||
[Kopřivová polévka](koprivova-polevka/index.md)
|
[Kopřivová polévka](koprivova-polevka/index.md)
|
||||||
|
|
||||||
[Pampeliškové víno](pampeliskove-vino/index.md)
|
[Pampeliškové víno](pampeliskove-vino/index.md)
|
||||||
|
|||||||
BIN
content/recepty/libecek-v-soli/P1200277.JPG
Normal file
BIN
content/recepty/libecek-v-soli/P1200277.JPG
Normal file
Binary file not shown.
|
After Width: | Height: | Size: 4.0 MiB |
BIN
content/recepty/libecek-v-soli/P1200279.JPG
Normal file
BIN
content/recepty/libecek-v-soli/P1200279.JPG
Normal file
Binary file not shown.
|
After Width: | Height: | Size: 3.1 MiB |
10
content/recepty/libecek-v-soli/index.md
Normal file
10
content/recepty/libecek-v-soli/index.md
Normal file
@@ -0,0 +1,10 @@
|
|||||||
|
---
|
||||||
|
title: Libeček v soli
|
||||||
|
---
|
||||||
|
|
||||||
|
Květen je vhodná doba na zpracování libečku, např. naložením do soli:<br>
|
||||||
|
Nať opláchnout, zbavit stonků, najemno nakrájet nebo nasekat v mixeru, promíchat se solí (na 100 g libečku 25 g soli) a nechat asi hodinu proležet. Potom napěchovat do skleničky a povrch ještě zasypat solí. Použití do polévek místo soli a maggi (chvíli povařit).<br>
|
||||||
|
<div class="figuregroup">
|
||||||
|
{.thumb-sm data-lightbox="o1"}
|
||||||
|
{.thumb-sm data-lightbox="o1"}
|
||||||
|
</div>
|
||||||
@@ -2,7 +2,8 @@
|
|||||||
title: Zelenočtvrteční polévka
|
title: Zelenočtvrteční polévka
|
||||||
---
|
---
|
||||||
|
|
||||||
Do této polévky jsem dala zelené listy ze skleníku - špenát, polníček, rukolu, růžičkovou kapustu, ze zahrady - kopřivu, libeček, medvědí česnek i trochu loňské sklizně z mrazáku - mangold, celer, kapustový vývar. Místo soli používám slanou zeleninu, sem by se zvláště hodil libeček v soli.<br>
|
Do této polévky jsem dala zelené listy ze skleníku - špenát, polníček, rukolu, růžičkovou kapustu, ze zahrady - kopřivu, libeček, medvědí česnek i trochu loňské sklizně z mrazáku - mangold, celer, kapustový vývar. Místo soli používám slanou zeleninu, sem by se zvláště hodil [libeček v soli](../libecek-v-soli/index.md)
|
||||||
|
.<br>
|
||||||
Postup - chvíli vše povařit, rozmixovat, znovu přivést k varu, přidat jíšku, vejce - opatrně míchat, aby žloutky zůstaly vcelku a pak už jen chvíli povařit. Do hotové polévky přidat mléko, petrželku a na ozdobu květy sedmikrásek.
|
Postup - chvíli vše povařit, rozmixovat, znovu přivést k varu, přidat jíšku, vejce - opatrně míchat, aby žloutky zůstaly vcelku a pak už jen chvíli povařit. Do hotové polévky přidat mléko, petrželku a na ozdobu květy sedmikrásek.
|
||||||
<div class="figuregroup">
|
<div class="figuregroup">
|
||||||
{.thumb-sm data-lightbox="o1"}
|
{.thumb-sm data-lightbox="o1"}
|
||||||
|
|||||||
Reference in New Issue
Block a user