diff --git a/content/recepty/index.md b/content/recepty/index.md index edad613..a98ebc5 100644 --- a/content/recepty/index.md +++ b/content/recepty/index.md @@ -8,6 +8,8 @@ Zde můžete najít inspiraci na zpracování vypěstovaných nebo v přírodě #### Květen +[Libeček v soli](libecek-v-soli/index.md) + [Kopřivová polévka](koprivova-polevka/index.md) [Pampeliškové víno](pampeliskove-vino/index.md) diff --git a/content/recepty/libecek-v-soli/P1200277.JPG b/content/recepty/libecek-v-soli/P1200277.JPG new file mode 100644 index 0000000..d8189c7 Binary files /dev/null and b/content/recepty/libecek-v-soli/P1200277.JPG differ diff --git a/content/recepty/libecek-v-soli/P1200279.JPG b/content/recepty/libecek-v-soli/P1200279.JPG new file mode 100644 index 0000000..44ae2f5 Binary files /dev/null and b/content/recepty/libecek-v-soli/P1200279.JPG differ diff --git a/content/recepty/libecek-v-soli/index.md b/content/recepty/libecek-v-soli/index.md new file mode 100644 index 0000000..d1ae55b --- /dev/null +++ b/content/recepty/libecek-v-soli/index.md @@ -0,0 +1,10 @@ +--- +title: Libeček v soli +--- + +Květen je vhodná doba na zpracování libečku, např. naložením do soli:
+Nať opláchnout, zbavit stonků, najemno nakrájet nebo nasekat v mixeru, promíchat se solí (na 100 g libečku 25 g soli) a nechat asi hodinu proležet. Potom napěchovat do skleničky a povrch ještě zasypat solí. Použití do polévek místo soli a maggi (chvíli povařit).
+
+![](P1200277.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"} +![](P1200279.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"} +
diff --git a/content/recepty/zelenoctvrtecni-polevka/index.md b/content/recepty/zelenoctvrtecni-polevka/index.md index 2229974..a879f97 100644 --- a/content/recepty/zelenoctvrtecni-polevka/index.md +++ b/content/recepty/zelenoctvrtecni-polevka/index.md @@ -2,7 +2,8 @@ title: Zelenočtvrteční polévka --- -Do této polévky jsem dala zelené listy ze skleníku - špenát, polníček, rukolu, růžičkovou kapustu, ze zahrady - kopřivu, libeček, medvědí česnek i trochu loňské sklizně z mrazáku - mangold, celer, kapustový vývar. Místo soli používám slanou zeleninu, sem by se zvláště hodil libeček v soli.
+Do této polévky jsem dala zelené listy ze skleníku - špenát, polníček, rukolu, růžičkovou kapustu, ze zahrady - kopřivu, libeček, medvědí česnek i trochu loňské sklizně z mrazáku - mangold, celer, kapustový vývar. Místo soli používám slanou zeleninu, sem by se zvláště hodil [libeček v soli](../libecek-v-soli/index.md) +.
Postup - chvíli vše povařit, rozmixovat, znovu přivést k varu, přidat jíšku, vejce - opatrně míchat, aby žloutky zůstaly vcelku a pak už jen chvíli povařit. Do hotové polévky přidat mléko, petrželku a na ozdobu květy sedmikrásek.
![](P1190598.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"}