Files
zahradka/content/recepty/dzem-cerny-rybiz/index.md
Dagmar Tojnarová cfbaf1fdef
All checks were successful
deploy-pages Deployed in a minute
Recepty-dzem-cerny-rybiz
2023-08-05 22:42:49 +02:00

620 B

title
title
Třený džem z černého rybízu nevařený

1 kg černého rybízu
1.25 - 1.5 kg cukru

Rybíz mixovat s cukrem až do rozpuštění cukru.
Plnit do vyvařených suchých sklenic téměř po okraj, navrch nalít vrstvičku rumu. Skladovat v lednici.
Vzhledem k tomu, že džem je připravován za studena, je třeba dbát na maximální čistotu a použít uvedené množství cukru, aby džem nezplesnivěl.
Chutný namazaný na chléb s máslem.

![](P1200920.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"} ![](P1200921.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"}