Files
zahradka/content/recepty/cervena-repa-sterilovana/index.md
Dagmar Tojnarová 9502b17d1b
All checks were successful
deploy-pages Deployed in a minute
Recepty-cervena-repa-sterilovana
2023-10-29 18:09:49 +01:00

974 B

title
title
Červená řepa sterilovaná

1 kg řepy
100 g cibule
50 g křenu

1 bobkový list
4 hřebíčky
6 kuliček nového koření

4 lžičky cukru
2 lžičky soli
1 lžička mletého kmínu
75 ml octa

Postup:

  1. Červenou řepu umýt, ale neloupat ani neodřezávat kořen, zvážit a uvařit doměkka.
  2. Podle váhy řepy spočítat přibližné množství ostatních ingrediencí.
  3. Koření povařit v trošce vody asi 5 minut a nechat louhovat.
  4. Očistit křen, oloupat cibuli a uvařenou řepu.
  5. Řepu a křen jemně nastrouhat, cibuli nakrájet.
  6. Přidat cukr, sůl, kmín, ocet, výluh z koření a vše důkladně promíchat.
  7. Plnit do sklenic a sterilovat 20 minut při 85˚C.
![cibule a vařená řepa](P1210892.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"} ![řepa před sterilováním](P1210902.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"}