974 B
974 B
title
| title |
|---|
| Červená řepa sterilovaná |
1 kg řepy
100 g cibule
50 g křenu
1 bobkový list
4 hřebíčky
6 kuliček nového koření
4 lžičky cukru
2 lžičky soli
1 lžička mletého kmínu
75 ml octa
Postup:
- Červenou řepu umýt, ale neloupat ani neodřezávat kořen, zvážit a uvařit doměkka.
- Podle váhy řepy spočítat přibližné množství ostatních ingrediencí.
- Koření povařit v trošce vody asi 5 minut a nechat louhovat.
- Očistit křen, oloupat cibuli a uvařenou řepu.
- Řepu a křen jemně nastrouhat, cibuli nakrájet.
- Přidat cukr, sůl, kmín, ocet, výluh z koření a vše důkladně promíchat.
- Plnit do sklenic a sterilovat 20 minut při 85˚C.
{.thumb-sm data-lightbox="o1"}
{.thumb-sm data-lightbox="o1"}