Files
zahradka/content/recepty/vajecne-karbanatky/index.md
Dagmar Tojnarová 439d11ff08
All checks were successful
deploy-pages Deployed in 58 seconds
Recepty-vajecne-karbanatky
2025-04-21 21:08:32 +02:00

737 B

title
title
Vaječné karbanátky

na 12 karbanátků (4 - 5 porcí):
12 vařených vajíček
80 g másla
80 g hladké mouky
8 lžic mléka
pažitka
sůl
hladká mouka, vejce, mléko, strouhanka na obalení
olej na smažení
(petrželka na ozdobu)

Z másla a hladké mouky udělat světlou jíšku, zalít mlékem, povařit na hustotu kaše, osolit, přidat nakrájená vařená vejce a pažitku.
Z promíchané hmoty tvořit karbanátky, obalovat v hladké mouce, rozkvedlaném vejci s trochou mléka, strouhance a osmažit.
Podávat s bramborovou kaší a červenou řepou.
{.thumb-sm data-lightbox="o1"}