--- title: Meduňkový sirup --- asi 40 natí meduňky
2 litry převařené vychladlé vody
20 g kyseliny citronové
2 bio citrony
3 kg cukru
Postup:
Meduňku opláchnout, nastříhat na kousky do hrnce, přidat kyselinu citronovou, citrony nakrájené na kolečka i s kůrou (případná jádra z nich odstranit), zalít vodou a nechat 24 hodin stát, občas promíchat.
Další den přecedit, pořádně vymačkat, přidat cukr, zahřát na 85˚C (nebo přivést k varu), míchat než se rozpustí cukr. Horké ihned plnit do lahví se šroubovacím uzávěrem.
Z meduňkového sirupu lze připravit osvěžující nápoje - zalít vodou nebo sodovkou, přidat kostku ledu, lístek meduňky na ozdobu...
![](P1200498.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"} ![](P1200729.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"} ![](P1200741.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"} ![](P1200746.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"} ![](P1200754.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"}