--- title: Červená řepa sterilovaná --- 1 kg řepy
100 g cibule
50 g křenu
1 bobkový list
4 hřebíčky
6 kuliček nového koření
4 lžičky cukru
2 lžičky soli
1 lžička mletého kmínu
75 ml octa
Postup:
1. Červenou řepu umýt, ale neloupat ani neodřezávat kořen, zvážit a uvařit doměkka.
2. Podle váhy řepy spočítat přibližné množství ostatních ingrediencí.
3. Koření povařit v trošce vody asi 5 minut a nechat louhovat.
4. Očistit křen, oloupat cibuli a uvařenou řepu.
5. Řepu a křen jemně nastrouhat, cibuli nakrájet.
6. Přidat cukr, sůl, kmín, ocet, výluh z koření a vše důkladně promíchat.
7. Plnit do sklenic a sterilovat 20 minut při 85˚C.
![cibule a vařená řepa](P1210892.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"} ![řepa před sterilováním](P1210902.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"}