diff --git a/content/recepty/dzem-cerny-rybiz/P1200920.JPG b/content/recepty/dzem-cerny-rybiz/P1200920.JPG
new file mode 100644
index 0000000..f663134
Binary files /dev/null and b/content/recepty/dzem-cerny-rybiz/P1200920.JPG differ
diff --git a/content/recepty/dzem-cerny-rybiz/P1200921.JPG b/content/recepty/dzem-cerny-rybiz/P1200921.JPG
new file mode 100644
index 0000000..2157457
Binary files /dev/null and b/content/recepty/dzem-cerny-rybiz/P1200921.JPG differ
diff --git a/content/recepty/dzem-cerny-rybiz/index.md b/content/recepty/dzem-cerny-rybiz/index.md
new file mode 100644
index 0000000..878800b
--- /dev/null
+++ b/content/recepty/dzem-cerny-rybiz/index.md
@@ -0,0 +1,16 @@
+---
+title: Třený džem z černého rybízu nevařený
+---
+
+1 kg černého rybízu
+1.25 - 1.5 kg cukru
+
+Rybíz mixovat s cukrem až do rozpuštění cukru.
+Plnit do vyvařených suchých sklenic téměř po okraj, navrch nalít vrstvičku rumu. Skladovat v lednici.
+Vzhledem k tomu, že džem je připravován za studena, je třeba dbát na maximální čistotu a použít uvedené množství cukru, aby džem nezplesnivěl.
+Chutný namazaný na chléb s máslem.
+
+