diff --git a/content/recepty/dzem-cerny-rybiz/P1200920.JPG b/content/recepty/dzem-cerny-rybiz/P1200920.JPG new file mode 100644 index 0000000..f663134 Binary files /dev/null and b/content/recepty/dzem-cerny-rybiz/P1200920.JPG differ diff --git a/content/recepty/dzem-cerny-rybiz/P1200921.JPG b/content/recepty/dzem-cerny-rybiz/P1200921.JPG new file mode 100644 index 0000000..2157457 Binary files /dev/null and b/content/recepty/dzem-cerny-rybiz/P1200921.JPG differ diff --git a/content/recepty/dzem-cerny-rybiz/index.md b/content/recepty/dzem-cerny-rybiz/index.md new file mode 100644 index 0000000..878800b --- /dev/null +++ b/content/recepty/dzem-cerny-rybiz/index.md @@ -0,0 +1,16 @@ +--- +title: Třený džem z černého rybízu nevařený +--- + +1 kg černého rybízu
+1.25 - 1.5 kg cukru
+ +Rybíz mixovat s cukrem až do rozpuštění cukru.
+Plnit do vyvařených suchých sklenic téměř po okraj, navrch nalít vrstvičku rumu. Skladovat v lednici.
+Vzhledem k tomu, že džem je připravován za studena, je třeba dbát na maximální čistotu a použít uvedené množství cukru, aby džem nezplesnivěl.
+Chutný namazaný na chléb s máslem.
+ +
+![](P1200920.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"} +![](P1200921.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"} +
diff --git a/content/recepty/index.md b/content/recepty/index.md index f8d9f03..1fa87be 100644 --- a/content/recepty/index.md +++ b/content/recepty/index.md @@ -12,9 +12,7 @@ Zde můžete najít inspiraci na zpracování vypěstovaných nebo v přírodě #### Červenec - - - +[Džem z černého rybízu](dzem-cerny-rybiz/index.md) #### Červen