diff --git a/content/recepty/dzem-aronie/P1210178.JPG b/content/recepty/dzem-aronie/P1210178.JPG
new file mode 100644
index 0000000..e91030c
Binary files /dev/null and b/content/recepty/dzem-aronie/P1210178.JPG differ
diff --git a/content/recepty/dzem-aronie/P1210180.JPG b/content/recepty/dzem-aronie/P1210180.JPG
new file mode 100644
index 0000000..4f1cda2
Binary files /dev/null and b/content/recepty/dzem-aronie/P1210180.JPG differ
diff --git a/content/recepty/dzem-aronie/P1210186.JPG b/content/recepty/dzem-aronie/P1210186.JPG
new file mode 100644
index 0000000..8b2d173
Binary files /dev/null and b/content/recepty/dzem-aronie/P1210186.JPG differ
diff --git a/content/recepty/dzem-aronie/index.md b/content/recepty/dzem-aronie/index.md
new file mode 100644
index 0000000..78dd41d
--- /dev/null
+++ b/content/recepty/dzem-aronie/index.md
@@ -0,0 +1,24 @@
+---
+title: Džem z aronie (černého jeřábu)
+---
+
+1.5 kg aronie
+0.5 kg cukru
+15 g citrusového pektinu
+6 hřebíčků
+1 vrchovatá lžička skořice
+
+Postup:
+Nejprve si vysterilizovat sklenice a víčka a připravit k plotně spolu s nálevkou a naběračkou. Džem se bude plnit do sklenic za horka.
+Opláchnout aronii, dát do hrnce, přidat polovinu cukru, hřebíček, trošku vody, aby se nepřichytlo než aronie pustí šťávu a za občasného míchání vařit asi 20 minut do změknutí.
Mezitím do druhé poloviny cukru zamíchat pektin.
+Aronii v hrnci rozmačkat šťouchadlem na brambory, pomalu přisypat cukr s pektinem a ještě asi 5 minut povařit. Ke konci varu přidat skořici, zamíchat a rovnou z plotny (sporák nevypínat) plnit do sklenic a ihned zavírat víčkem, aby džem během plnění nevychladl a víčko se chytlo.
+Sterilace pak už není třeba, ve spíži vydrží dlouho a nekazí se, po otevření uchovávat v lednici.
+Tento džem má takovou zvláštní surovou chuť, nemusí chutnat každému. Na palačinky bych ho nedala (tam používám džemy z kyselého ovoce), ale na rohlík s máslem je vynikající.
+