diff --git a/content/recepty/cervena-repa-sterilovana/P1210892.JPG b/content/recepty/cervena-repa-sterilovana/P1210892.JPG new file mode 100644 index 0000000..7e034c2 Binary files /dev/null and b/content/recepty/cervena-repa-sterilovana/P1210892.JPG differ diff --git a/content/recepty/cervena-repa-sterilovana/P1210902.JPG b/content/recepty/cervena-repa-sterilovana/P1210902.JPG new file mode 100644 index 0000000..be75fd0 Binary files /dev/null and b/content/recepty/cervena-repa-sterilovana/P1210902.JPG differ diff --git a/content/recepty/cervena-repa-sterilovana/index.md b/content/recepty/cervena-repa-sterilovana/index.md new file mode 100644 index 0000000..b2dc0b8 --- /dev/null +++ b/content/recepty/cervena-repa-sterilovana/index.md @@ -0,0 +1,31 @@ +--- +title: Červená řepa sterilovaná +--- + +1 kg řepy
+100 g cibule
+50 g křenu
+ +1 bobkový list
+4 hřebíčky
+6 kuliček nového koření
+ +4 lžičky cukru
+2 lžičky soli
+1 lžička mletého kmínu
+75 ml octa
+ +Postup:
+1. Červenou řepu umýt, ale neloupat ani neodřezávat kořen, zvážit a uvařit doměkka.
+2. Podle váhy řepy spočítat přibližné množství ostatních ingrediencí.
+3. Koření povařit v trošce vody asi 5 minut a nechat louhovat.
+4. Očistit křen, oloupat cibuli a uvařenou řepu.
+5. Řepu a křen jemně nastrouhat, cibuli nakrájet.
+6. Přidat cukr, sůl, kmín, ocet, výluh z koření a vše důkladně promíchat.
+7. Plnit do sklenic a sterilovat 20 minut při 85˚C.
+ +
+![cibule a vařená řepa](P1210892.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"} +![řepa před sterilováním](P1210902.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"} +
+ diff --git a/content/recepty/index.md b/content/recepty/index.md index 582f66a..e706c09 100644 --- a/content/recepty/index.md +++ b/content/recepty/index.md @@ -8,6 +8,8 @@ Zde můžete najít inspiraci na zpracování vypěstovaných nebo v přírodě #### Říjen +[Červená řepa sterilovaná](cervena-repa-sterilovana/index.md) + [Mangold](mangold/index.md)