diff --git a/content/recepty/index.md b/content/recepty/index.md
index d96ca58..32ece04 100644
--- a/content/recepty/index.md
+++ b/content/recepty/index.md
@@ -6,6 +6,10 @@ title: Recepty
Zde můžete najít inspiraci na zpracování vypěstovaných nebo v přírodě nasbíraných plodin v průběhu celého roku.
+#### Prosinec
+
+[Vánoční perníčky](pernicky/index.md)
+
#### Listopad
[Jablka, ořechy a dýně](jablka-orechy-dyne/index.md)
diff --git a/content/recepty/pernicky/P1240782.JPG b/content/recepty/pernicky/P1240782.JPG
new file mode 100644
index 0000000..d82c6a9
Binary files /dev/null and b/content/recepty/pernicky/P1240782.JPG differ
diff --git a/content/recepty/pernicky/P1240786.JPG b/content/recepty/pernicky/P1240786.JPG
new file mode 100644
index 0000000..78ad56b
Binary files /dev/null and b/content/recepty/pernicky/P1240786.JPG differ
diff --git a/content/recepty/pernicky/P1240795.JPG b/content/recepty/pernicky/P1240795.JPG
new file mode 100644
index 0000000..2f9a654
Binary files /dev/null and b/content/recepty/pernicky/P1240795.JPG differ
diff --git a/content/recepty/pernicky/index.md b/content/recepty/pernicky/index.md
new file mode 100644
index 0000000..2a3d0aa
--- /dev/null
+++ b/content/recepty/pernicky/index.md
@@ -0,0 +1,29 @@
+---
+title: Vánoční perníčky
+---
+
+250 g medu
+200 g moučkového cukru
+2 vejce
+500 g hladké žitné mouky (možno použít i hladkou pšeničnou)
+1 prášek do perníku
+5 g sody
+80 g másla (příp. Hery)
+1 vejce nebo několik žloutků na potření
+
+Postup:
+V mouce rozmíchat prášek do perníku a sodu.
+Rozpustit máslo.
+Příprava těsta je časově náročná a tak je vhodné si k tomu pustit třeba nějakou pohádku.
+Med, cukr a vejce míchat 15 až 20 minut.
+Pak přidávat po lžičkách mouku, nakonec rozpuštěné máslo.
+Z těsta udělat bochník a nechat den odležet.
+Těsto opět prohníst, rozválet na plát silný asi 2 - 3 mm, formičkami vykrajovat perníčky a klást na plech s pečícím papírem.
+Potřít rozšlehaným žloutkem a péci v předehřáté troubě.
+
+Perníčky jsou hezké a chutné i samotné, ale je možné je po vychladnutí ozdobit bílkovou polevou (utřít 1 bílek s min. 150 g přesátého moučkového cukru a 1 lžičkou citronové šťávy)
+