21 lines
737 B
Markdown
21 lines
737 B
Markdown
|
|
---
|
|||
|
|
title: Vaječné karbanátky
|
|||
|
|
---
|
|||
|
|
|
|||
|
|
na 12 karbanátků (4 - 5 porcí):<br>
|
|||
|
|
12 vařených vajíček<br>
|
|||
|
|
80 g másla<br>
|
|||
|
|
80 g hladké mouky<br>
|
|||
|
|
8 lžic mléka<br>
|
|||
|
|
pažitka<br>
|
|||
|
|
sůl<br>
|
|||
|
|
hladká mouka, vejce, mléko, strouhanka na obalení<br>
|
|||
|
|
olej na smažení<br>
|
|||
|
|
(petrželka na ozdobu)<br>
|
|||
|
|
|
|||
|
|
Z másla a hladké mouky udělat světlou jíšku, zalít mlékem, povařit na hustotu kaše, osolit, přidat nakrájená vařená vejce a pažitku.<br>
|
|||
|
|
Z promíchané hmoty tvořit karbanátky, obalovat v hladké mouce, rozkvedlaném vejci s trochou mléka, strouhance a osmažit.<br>
|
|||
|
|
Podávat s bramborovou kaší a [červenou řepou](../cervena-repa-sterilovana/index.md).<br>
|
|||
|
|
{.thumb-sm data-lightbox="o1"}
|
|||
|
|
|