Files
zahradka/content/recepty/dzem-cerny-rybiz/index.md

17 lines
620 B
Markdown
Raw Normal View History

2023-08-05 22:42:49 +02:00
---
title: Třený džem z černého rybízu nevařený
---
1 kg černého rybízu<br>
1.25 - 1.5 kg cukru<br>
Rybíz mixovat s cukrem až do rozpuštění cukru. <br>
Plnit do vyvařených suchých sklenic téměř po okraj, navrch nalít vrstvičku rumu. Skladovat v lednici.<br>
Vzhledem k tomu, že džem je připravován za studena, je třeba dbát na maximální čistotu a použít uvedené množství cukru, aby džem nezplesnivěl.<br>
Chutný namazaný na chléb s máslem.<br>
<div class="figuregroup">
![](P1200920.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"}
![](P1200921.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"}
</div>