32 lines
974 B
Markdown
32 lines
974 B
Markdown
|
|
---
|
|||
|
|
title: Červená řepa sterilovaná
|
|||
|
|
---
|
|||
|
|
|
|||
|
|
1 kg řepy<br>
|
|||
|
|
100 g cibule<br>
|
|||
|
|
50 g křenu<br>
|
|||
|
|
|
|||
|
|
1 bobkový list<br>
|
|||
|
|
4 hřebíčky<br>
|
|||
|
|
6 kuliček nového koření<br>
|
|||
|
|
|
|||
|
|
4 lžičky cukru<br>
|
|||
|
|
2 lžičky soli<br>
|
|||
|
|
1 lžička mletého kmínu<br>
|
|||
|
|
75 ml octa<br>
|
|||
|
|
|
|||
|
|
Postup:<br>
|
|||
|
|
1. Červenou řepu umýt, ale neloupat ani neodřezávat kořen, zvážit a uvařit doměkka.<br>
|
|||
|
|
2. Podle váhy řepy spočítat přibližné množství ostatních ingrediencí.<br>
|
|||
|
|
3. Koření povařit v trošce vody asi 5 minut a nechat louhovat.<br>
|
|||
|
|
4. Očistit křen, oloupat cibuli a uvařenou řepu.<br>
|
|||
|
|
5. Řepu a křen jemně nastrouhat, cibuli nakrájet.<br>
|
|||
|
|
6. Přidat cukr, sůl, kmín, ocet, výluh z koření a vše důkladně promíchat.<br>
|
|||
|
|
7. Plnit do sklenic a sterilovat 20 minut při 85˚C.<br>
|
|||
|
|
|
|||
|
|
<div class="figuregroup">
|
|||
|
|
{.thumb-sm data-lightbox="o1"}
|
|||
|
|
{.thumb-sm data-lightbox="o1"}
|
|||
|
|
</div>
|
|||
|
|
|