Files

32 lines
974 B
Markdown
Raw Permalink Normal View History

2023-10-29 18:09:49 +01:00
---
title: Červená řepa sterilovaná
---
1 kg řepy<br>
100 g cibule<br>
50 g křenu<br>
1 bobkový list<br>
4 hřebíčky<br>
6 kuliček nového koření<br>
4 lžičky cukru<br>
2 lžičky soli<br>
1 lžička mletého kmínu<br>
75 ml octa<br>
Postup:<br>
1. Červenou řepu umýt, ale neloupat ani neodřezávat kořen, zvážit a uvařit doměkka.<br>
2. Podle váhy řepy spočítat přibližné množství ostatních ingrediencí.<br>
3. Koření povařit v trošce vody asi 5 minut a nechat louhovat.<br>
4. Očistit křen, oloupat cibuli a uvařenou řepu.<br>
5. Řepu a křen jemně nastrouhat, cibuli nakrájet.<br>
6. Přidat cukr, sůl, kmín, ocet, výluh z koření a vše důkladně promíchat.<br>
7. Plnit do sklenic a sterilovat 20 minut při 85˚C.<br>
<div class="figuregroup">
![cibule a vařená řepa](P1210892.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"}
![řepa před sterilováním](P1210902.JPG){.thumb-sm data-lightbox="o1"}
</div>